preskoči na sadržaj

Prehrambeno - tehnološka škola

 > O školi  > Povijest
Povijest

 

Prehrambeno-tehnološka škola ima tradiciju dugu 50-ak godina, a povezana je s naglim razvojem prehrambene industrije.

Sredinom 1959. godina u Ulici Divka Budaka br. 16 počinje s radom Tehničko-ekonomski biro industrije za proizvodnju i preradu brašna, u čijem se sastavu nalazio i Centar za stručno obrazovanje kadrova.

Sve do 80-tih godina na toj se lokaciji školuju polaznici za zanimanja pekar, mlinar, tjesteničar i mesar.

Reformom školstva u sastav Poljoprivredno-prehrambenog obrazovnog centra ulazi OOUR za prehrambenu i duhansku industriju, na lokaciji bivše zgrade Francka u Ulici Ive Lole Ribara 39, XII. gimnazija i OOUR za poljoprivredu i zadrugarstvo, na lokaciji Novih dvora u Zaprešiću.

1984. godine, izgradnjom nove zgrade u Dubravi, Gjure Prejca 2, Poljoprivredno-prehrambeni obrazovni centar (s prehrambenim, poljoprivrednim i veterinarskim usmjerenjima) započinje s radom na jednom mjestu.

1991. godine, izdvajanjem iz Centra i osamostaljivanjem nastaje Prehrambeno-tehnološka škola koja obavlja djelatnost srednje škole i ostvaruje program tehničke, industrijske, obrtničke škole za stjecanje srednje stručne školske spreme.

Nastavni se program realizira u 10 učionica, 6 kabineta, kod privatnih poduzetnika te u proizvodnim pogonima zagrebačkih tvornica Kraša, Zvijezde, Francka, Leda, Mlinara, Klare, Lure, Sljemena i Imesa.

 

Nutricionistički centar

 

Projektna nastava

 

Media

Dokumentarni film o školi

Prezentiranje škole na sajmu

 

Korisni siteovi
CMS za škole logo
Prehrambeno - tehnološka škola / Gjure Prejca 2, HR-10000 Zagreb / www.ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr / ured@ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju